joseliendolfijnen

mijn website gaat over dolfijnen

taart

20120929-184228merel 8 jaar dolfijnen

Stap voor stap recept voor een luchtige biscuittaart met een frisse fruit vulling gedecoreerd met fondant
Ingrediënten
Biscuit :
5 eieren
150 gr suiker
125 gr bloem
25 gr maizena
1 zakje vanillesuiker
Snufje zout

Vulling:
250 ml slagroom
1 zakje klopklop
250 gr aalbesjes (of aardbeien, bosvruchten etc)
3 blaadjes gelatine
100 gr fijne kristalsuiker
1 eetl citroensap

Botercreme:
75 gr zachte roomboter
75 gr zachte margarine
150 gr poedersuiker

Bereiding
Verwarm de oven op 140 graden. Bekleed de onderkant van de springvorm met bakpapier. Vet de gehele vorm in en bestuif met een beetje bloem.
Manier met mixer:
Doe de eieren, suiker en vanillesuiker in een grote beslagkom en zet deze in een bak met warm water. Mix de eieren met suiker 10 minuten tot een luchtige schuimige massa.
Manier met keukenmachine met mixerfunctie:
Leg de eieren van te voren even in warm water (niet te heet) en mix ze daarna samen met de suiker en vanillesuiker 10 minuten luchtig en schuimig.
Zeef de bloem, maïzena en een snufje zout er bij en spatel deze met een lepel er luchtig doorheen. Giet of schep het beslag in de springvorm en zet niet te hoog in de oven. Verwam nu de oven naar 185 graden en bak de biscuittaart in ca 40 tot 45 graden gaar.
Maak ondertussen de vulling: week de gelatine in koud water. Was het fruit en pureer deze grof met een vork. Doe het fruit met de suiker en citroensap in een klein pannetje en verwam langzaam. Knijp de gelatineblaadjes uit en voeg deze toe aan het fruit. Laat daarna goed afkoelen in de koelkast. Mix de slagroom met het zakje klopklop goed stijf. Schep de slagroom door de koude ‘jam’ van fruit en zet weer terug in de koeling.

 

imagesdolfijnen-taart.large

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: